RSS

Cyprus

maart 25

Rond 09:00 landden we op Cyprus op vliegveld van Akrotiri, is een Legerplaats van de Engelsen.
We werden daar verwelkomt door de voorgaande groep en door collega’s die ons opvingen en ons begeleidde door de komende twee dagen.
Aan de omgeving te zien was het daar heel mooi echt al weer een beetje Europees aanzicht en veel groen en fatsoenlijke wegen en mensen en natuurlijk ook fatsoenlijke auto’s.
Bij aankomst moesten we onze tassen weer ophalen en kregen in de tussentijd een praatje van een overste over het verblijf op Cyprus.
Daarna werden we naar een legerings gebouw gebracht waar we ook een kamer kregen toegewezen per groep.
Aansluitend gingen we eten want daar hadden we wel trek in als je al op bent van 03:30 uur en alleen heb geleefd op chips en mars en blikje fris.
Het eten was ook goed hier werd ook allemaal vers klaar gemaakt en was ook een lopend buffet.
Maar wel een echt engels eten, wel typerend.
Na het eten waren we vrij in beweging en kon je van alles gaan doen, er kon gemountainbiked worden, snorkelen, golven, zwemmen, tennis, voetbal en noem zo maar op genoeg te doen voor je ontspanning.
Ik ben samen met Tim rond gaan wandelen kijken wat er allemaal te zien is hier op het Engelse kamp.
Het is eigenlijk gewoon Engeland waar je loopt het was een soort dorp waar we liepen met mooie wegen en perkjes en mooie gebouwen.
We kwamen alles tegen hier in het dorp allemaal wijken waar gezinnen woonen waar we niet mochten komen en een bioscoop een kerkje en allemaal winkeltjes en een supermarkt.
Het was allemaal goed in de hand hier op Cyprus.
Zo hier en dan kochten we wat souvenirs voor thuis en genoten we van het weer en de heerlijk ruikende bloesem.
Tegen de avond was het dan zo ver de bbq met bier, het was goed geregeld, we werden eerst naar het strand gebracht naar een gebouwtje die was afgehuurd voor ons en daar was ook een bbq opgesteld die werd beheerd door Cyprioten dus we hoefden helemaal niks zelf er op te leggen alleen maar pakken.
Het bier ging ook heel goed en met name wat later op de avond was iedereen behoorlijk aangeschoten en begon lichtjes irritatie te ontstaan.
Ik en Tim hadden het wel weer gezien, want wij hadden niet zoveel bier op, we gingen terug naar de legering en gingen slapen.
Uiteraard kwamen veel later de andere ladderzat terug maar gingen na een uurtje stoeien in de kamer toch snel slapen.
Rond een uur of half twee dacht ik wat hoor ik nou toch, het leek net of er veel water door een kapotte regenpijp op de grond klettert.
Maar er ging licht aan en toen zagen we dat onze sergeant tegen het bed van Lopu en Tim aan stond te pissen, bijna bij Tim in z’n tas, maar het liep allemaal goed af.
De volgende dag lekker ontbijten en weer rond wandelen en kijken of we nog iets kunnen gebruiken, we hebben ook goed kunnen internetten daar er reed ook een ijscoman rond met lekker schepijs en we hebben nog wat gerust op bed.
‘S avonds gingen we eten in de eetzaal wat eigenlijk niet mocht want we moesten naar het strand waar een kerryschotel was klaar gemaakt.
Maar niemand had er echt trek in, na het eten zouden we ’s avonds naar de bioscoop gaan naar de film ladder 49.
Het regende best stevig door en we gingen al rennend daar naar toe dus we waren zeiknat toen we aankwamen in de bios maar dat mocht de pret niet drukken.
Vroeg slapen om morgen vroeg weer op te staan om de legering schoon te maken en de tassen in te pakken en naar het vliegveld te gaan waar we ook weer een tijdje moesten wachten tot we in konden stappen.
Nu was het vier uur vliegen, we hadden mooie uitzicht over de zee en het land en natuurlijk de wolken deken.
Toen kwamen we in Nederland aan en dan zie je al die vlakken van de weilanden weer en de structuur heerlijk is dat.
Toen we uitstapte was het best fris en we zagen de grote getale naar ons kijkende publiek dat op ons staat te wachten.
Na een kort praatje en de tassen pakken konden we eindelijk naar onze relaties toe en eindelijk naar huis na bijna 4,5 maand.Ik hoop dat ik jullie een goed beeld heb kunnen geven van wat we allemaal gedaan hebben en ik vond het zelf ook wel leuk om te doen.

 

Posted by on 25 maart 2005 in Defensie, Iraq

Leave a comment

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *