RSS

De terugreis via Koeweit

maart 19

Na dat alle prefab waren gecontroleerd en goed bevonden zijn we ons gereed gaan maken voor de reis.
Onze colonne bestond uit 21 voertuigen en met een half uur verschil reden er ook colonnes voor en achter ons.
Toen we 09:00 begonnen te naderen hebben we alle voertuigen nogmaals gecontroleerd en een verbindings check met alle voertuigen gedaan zodat we er helemaal zeker van zijn dat alles werkt en in orde is.
Iedereen had eten en drinken ingeslagen voor de reis en ik heb een kussen in mijn patria gelegd om op te zitten anders heb ik een houten kont als ik daar aan kom.
Nou precies om 09:00 vertrekken we dan op weg naar Koeweit “Camp Virginia” met tussen stops op de grens en korte pauzes langs de kant van de weg.
Het was goed weer om te verplaatsen en iedereen had natuurlijk wel wat in voor een enkeltje Nederland.
Eigenlijk is heel de reis zonder problemen verlopen alleen op de grens met Koeweit moesten we lang wachten voor de papier handel en het af tanken, van af de grens was het niet zo heel ver meer.
De laatste afslag naar Camp Virginia was een weg van ongeveer 45 km lang en de weg was het enige wat je zag, de rest was alleen maar woestijn.
Eenmaal aangekomen op Camp Virginia moesten we gelijk alle munitie inleveren en ook onze scherf vest daarna hebben we een praatje gehad over wat wel en wat niet mag op het kamp en aansluitend konden we de tent in om te ontspannen en te slapen.
De volgende dagen stonden in het teken van alles inleveren daar de voertuigen moesten helemaal gestript worden, het groepsmateriaal moest geteld worden en ingeleverd en de laatste dag het inleveren van onze verplaatsings uitrusting zodat we alleen nog maar de dessert tas en de hand bagage over hadden.
Verder hebben we daar niet zo veel gedaan daarin tegen was er wel genoeg te doen op het camp maar nu konden we gewoon lekker luieren zonder dreigingen of wat dan ook, we waren nog steeds niet weg uit Koeweit dus een helemaal vrij gevoel was er ook weer niet.
Het eten was ook weer geweldig echt weer op zijn Amerikaans, zelfs diep in een woestijn basis in Koeweit hebben ze gewoon alles.
Dus daar konden we ons zeker te goed doen aan van alles, alle soorten drankjes verschillende soorten ijs koek en cake een heel buffet voor salades en dan het warme eten, het was allemaal goed geregeld.
De 10 maart moesten we om 03:30 opstaan om ons gereed te maken om naar het vliegveld te gaan voor ons verblijf op Cyprus, het mooie is dat de amerikanen overal wel een plek hebben bemachtigd zelfs op het vliegveld hebben ze gewoon een heel groot stuk van hun zelf.

 

Posted by on 19 maart 2005 in Defensie, Iraq

Leave a comment

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *