RSS

Optreden met Apache’s

januari 11

Zijn vandaag weer vroeg uit de veren om samen met onze MP naar een checkpoint te gaan van de irakies.
Daar word door onze MP gekeken of die lui alles goed doen en er wordt eventueel aanwijzingen gegeven, maar dat is wel lastig omdat die lui van de ING ook behoren tot een bepaalde stam en houd hij iemand aan van die stam en hij ziet dat laat hij hem weer gaan dus dat is wel lastig.
Tijdens deze opdracht vlogen er ook apache’s rond waar we dus ook verbinding mee hebben, hun zien werkelijk alles in de weide omtrek.
Daarna zijn we een aantal politie bureau’s langs geweest om te informeren omtrent de verkiezingen en of hun daar bij beveiligen.
Maar ze waren ook weer druk vandaag want er kwamen allemaal sheiks en dik nekken naar As samawa om te vergaderen.
Daarna terug op de base en de bak schoon gemaakt en morgen zitten we weer op wacht.
De drijging in het gebied is ook omhoog gegaan en we moeten steed weer scherp blijven want met de verkiezingen komt er ook geweld mee, er is al gedrijgd dat elke provincie een aanslag krijgt, dus we wachten af.
Het weer is nog steeds zonnig maar s’nachts koud hopelijk word het gauw februari want dan stijgt de temperatuur weer flink.
Gisteren een peletons evaluatie gehad en ze waren kortom gezegt zeer tevreden over het 2e peleton en dat we nu niet in gaan kakken want de 3e maand is het gevaarlijkst i.v.m. routine e.d.
Verder gaat alles goed hier en hopen dat de laatste 2 maanden net zo snel gaan want hoogst waarschijnlijk gaan we rond 6 maart afbreken en naar Koeweit toe naar een speciale base voor ons waar we onze spullen en voertuigen klaar maken voor vervoer, dit neemt ongeveer 5 tot 6 dagen in beslag en dan gaan we nog twee nachten naar cyprus en dan kunnen we voet op nederlandse bodem zetten.
Maar zo ver is het niet en of deze dagen ook werkelijkheid word moeten we eerst nog maar eens zien, want we hebben nog steeds niets definitief gehoord.

 

Posted by on 11 januari 2005 in Defensie, Iraq

Leave a comment

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *