RSS

Heli drills

januari 13

Hebben gisteren weer helidrills beoefend, dit keer ging het om een flying mobile checkpoint in te richten.
Dus wij vliegen, dus is er al iets bekentdan anders vliegen we niet, de piloten spoten het voertuig en kan ons op twee manieren af zetten eerste mogenlijkheid is een eind voor het voertuig in 360 uitstijgen eerste sectie die het verst van het voertuig is gaat een spijker mat uittrekken en de andere sectie houd het voertuig aan, de heli gaat achter het voertuig vliegen om hem op te jagen onze kant op.
De tweede manier is heli land weer op de weg voor het voertuig en een sectie stijgt uit en plaatst de spijker mat en houd een beveiliging aan, de heli vliegt daarna snel achter het voertuig en dropt de andere sectie die ook een spijker mat uittrekken en nu word ook weer het voertuig aangehouden en doorzocht de heli blijft rond cirkelen samen met de apache’s.
Is het doorzoeken klaar of overbodig dan is het snel weer instappen en weg wezen.
Alleen als je in zo’n zandbak opgepikt word word je gezandstraalt door de downwash van de heli en dat is minder je zit dan helemaal onder het zand en onze wapens kunnen dan weer schoon gemaakt worden na terug komst.
Nu zitten we weer op wacht eerste wacht is weer achter de rug en het was weer lekker koud.
Bleek dat de winter overalls ook binnen waren maar daarwas niks over gezegt dus die hebben we zelf maar even gauw opgehaald scheelt een stuk.
Overdag is de temperatuur heel goed te doen is onbewolkt en rond de 20 graden.

 

Posted by on 13 januari 2005 in Defensie, Iraq

Leave a comment

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *