RSS

Amerikaans convooi opgehouden

januari 18

We hebben nacht wacht gehad en konden maar 3 uur slapen voor we weer op de schietbaan stonden, om aantal drills te herhalen, ging goed en de opc was tevreden we hebben zelfs met een ak47 geschoten, het wapen van de vijand (de kalasnikov ).
Toen we ver klaar waren moesten we kakke tekort terug naar de base, want we zijn nu weer BATQRF, omdat er iets in ons gebied was.
We kregen te horen dat op route tempa een konvooi van de amerikanen een IED gevonden had en wij werden met de EOD (Explosieve Opruimings Dienst ) daar naar toe gestuurd.
Toen we daar aan kwamen, want was niet naast de deur, ging de eod een kijkje nemen.
Het bleek dat we prijs hadden er waren 12 raketten en projectielen langs de kant van de weg die op scherp stonden en er waren er een paar in gegraven, deze raketen konden dus makkelijk door een bradley heen of door onze patria dus wel behoorlijk.
De EOD ging aan het werk en heeft er kneed opgelegd om de boel te laten exploderen.
Wat later op de avond en het kletsen met wat amerikanen was het tijd voor de explosie was een redelijke flits en een oorverdovende klap, wel machtig hoor.
Nadat de EOD alles had gecheckt of het goed gelukt was ging het konvooi weer verder en konden wij weer terug.
Toen we op de base aankwamen moest de patria afgetenkt worden en schoon gemaakt worden alle wapens moesten ook nog onderhouden worden want daar hadden we immers mee geschoten op de schietbaan.
Dus om 02:00 uur gingen we pas slapen, gelukkig was een andere groep van het 2e zo gul om onze perimeter over te nemen van die nacht anders waren we pas om 05:00 uur terug geweest dus dat was wel fijn.
Vandaag konden we redelijk uitslapen, eigenlijk normale tijd, en moest er weer vanalles gebeuren toen ik me wou gaan wassen kreeg ik te horen dat we dus 15 maart einde irak is en dat is heel fijn om te horen heb het gelijk tegen de jongens verteld en die waren blij dat er nu duidelijkheid is.
We hebben onze wapens nu helemaal onderhouden en zijn nu weer spik en span er is weer gesport en het weer valt ook nog steeds mee.
We hebben al een praatje gehad over de patrouille van vanavond en de waarschuwingen worden steeds meer en hoger omdat het al merkbaar is dat er nu rare dingen gaan gebeuren in de stad en omgeving dus we zijn nog niet thuis.
Onze manier van werken is daar op aan gepast om nog beter en efficenter te werk te gaan.
Ik ben in iedergeval blij dat we optijd naar huis gaan.

 

Posted by on 18 januari 2005 in Defensie, Iraq

Leave a comment

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *