RSS

Falcon walk Irak

maart 03

Nou, hier nog eens een berichtje het mag allemaal even duren maar we zijn inderdaad druk bezig met afbreken en alle spullen op te ruimen en onze prefabs leeg te halen.
we hebben hier tot nu toe redelijk weer gehad met af en toe een paar buien en dan kan het weer twee weken opdrogen. We hebben de laatste weken eigenlijk gewoon patrouille gereden en naar plekken toe geweest waar we niet veel zijn gekomen.
We hebben steeds meer engelsen op het kamp en die weten teminste wat een kamp bouwen is.
Alles wat wij haden aangehaald om te veranderen en wat niet gebeurd is doen die engelsen in een hand omdraai, ze zeiden niet voor niets dat dit het ergste kamp is waar ze tot nu toe gekomen zijn.
We hebben ook een schietdag met het KCT gehad.
Ze wilden zelf graag eens met de patria rijden en schieten en in ruil daarvoor mochten wij met hun wapens schieten. Was een heel boeiende dag ook omdat hun heel makkelijk zijn wij met scherf vest om en hun gewoon soepel zonder. We kregen uitleg over hun wapens en mochten daarna ermee schieten want munutie was er genoeg.
En die jongens van het KCT gingen dan in de patria rijden en schieten.
Dit doen ze nooit vandaar deze uitwisseling want de patria past niet in hun optreden maar ze moeten wel weten wat het is en wat het kan omdat wij gezamelijk optreden vaak.
We hebben in iedergeval ons lekker vermaakt en hun munutie is redelijk op gekomen.
Verder zijn er alleen maar patrouilles geweest zoals elke andere.
We hebben de falcon walk hier gelopen, een mars van 25 km op de binnenste ring van het kamp dus dat waren dus 10 rondjes lopen met een rugzak van min. 10 kg en in gvt met baret op de man.
Het was die dag behoorlijk warm wel 31 graden . Dus veel drinken en eten er waren daarom ook redelijk wat mensen die dan gingen dekken.
Zelf heb ik een twee blaren gelopen en had last van kramp, maar wat wil je zonder voorbereiding even lopen.
Tot nu toe zijn we met de engelsen op pad om onze gebieden over te dragen en de contacten te bezoeken.
Daarnaast zijn we dus druk bezig met in pakken afbreken voertuigen onderhouden en afspuiten.
Komt heel wat bij kijken maar op 7 maart zijn wij weg hier richting camp virginia in koeweit.
En als alles mee zit komen we dus 12 maart om 13:30 – 15:00 uur aan in nederland maar dat is allemaal te volgen via de teletekst pagina. En de internet word pas de 6 maart afgesloten. 

 

Posted by on 3 maart 2005 in Defensie, Iraq

Leave a comment

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *