RSS

Patrouille, schietbaan e.d.

februari 19

Zo hier ben ik weer eens om mijn dagboek bij te werken ik zal het kort houden want ik weet toch niet alles meer van de afgelopen dagen.
Hebben in iedergeval weer patrouilles gereden wat verder gewoon standaart is en dus niet veel bijzonder.
We hebben een grote schietoefening gedaan en die was wel leuk.
We zouden met heel het peloton gaan oefenen, A-groep zou patrouille gaan rijden en dan in de zogenaamde stad op de schietbaan met een sectie uitgestegen voorwaarts gaan en de B-groep en de C-groep waren de QRF.
De A-gr. kreeg dan kontackt met gewonde en moest gaan afbreken naar veilige lokatie en daar proberen de vijand dan uit te schakelen terwijl wij als QRF opgeroepen werden om te ondersteunen in het gevecht.
Dus met de patria door de woestijn vlammen om zo snel mogenlijk contact te maken met de A-gr.
en dan een omtrekkende beweging maken zodat we haaks op de vijand liggen.
Aldaar moesten we uitstijgen en op linie komen en op teken vooraarts gaan op linie richting vijand in schietberijdheid hoog wat dan over gaat in springen in secties dan springen binen de secties en dan springen binnen de buddy paren tot dicht bij het doel en dan opsteen en op linie weer voorwaarts in schietberijdheid hoog tot honderd meter na het doel. Dan moest de C-gr met een sectie terug zuiveren over het doel.
Na deze actie die de beste actie werd genoemd binnen de cie gingen we nog AT4 afschieten.
Eerste groep mocht knielende schiethouding doen en de tweede groep waar ik in zat moesten liggende schiethouding doen en dat is niet de meest ideale houding en ik was een van de weinige die het doel geraakt heeft.
Het weer was geweldig goed stralende zon en 27 graden.
Vandaag was het bewolkt en regen en het is weer een grote blubber bende hier in dit land.
We hebben een patrouille gereden naar een meer hier in de buurt is een zout water meer die verbinding schijnt te hebben met de indische oceaan.
Ik vond het niet zo boeiend maar ja.
We zijn trouwens ook nog een dag weer naar Tallil geweest lekker gegeten in dat restaurant aldaar en weer een pelotons foto gemaakt bij Uhr.
Morgen gaan we met de SLA’s schieten en opelijk is het dan fatsoendelijk weer nou dan krijgen jullie dat nog eens te horen. Post hoeven jullie ook niet meer te sturen.

 

Posted by on 19 februari 2005 in Defensie, Iraq

Leave a comment

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *