RSS

Thuisfront informatiedag

juni 09

Alfa KoningscompagnieVroeg op vandaag on naar de thuisfront informatiedag in Schaarsbergen te gaan. Dit is ook tevens de laatste keer dat het thuisfront informatie kan inwinnen omtrent de uitzending naar Afghanistan.

Er waren verschillende sprekers over breed uiteenlopende zaken die zowel voor de militair als voor zijn thuisfront interessant zijn.Alle mensen werden verzameld in de grote filmzaal op de Oranjekazerne te Schaarsbergen, waar men om 10:00 uur verwacht werd.

De relatie kon de reisdeclaratie indienen en de militair kon zijn eerste en tweede relatie op papier controleren of het compleet was en of zijn paspoort nog drie maanden na terugkomst geldig is.

Na deze administratieve handelingen waren we gezeten in de grote filmzaal waar we verwelkomd werden door onze brigade generaal. Daarna kwamen er sprekers over geestelijke verzorging, hoe je daar mee om gaat, welke hulp ze je bieden, hoe het thuisfront hiervan gebruik kan maken. Hoe we van deze dienst 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar gebruik kunnen maken.

De psycholoog heeft hieraan ook een boel aan toegevoegd die waarde heeft op zijn vakgebied. Zoals hoe ga je om met vervelende berichten, hoe houd je goed contact met het thuisfront en andersom, hoe gaan kinderen met deze situatie om, hoe neem je afscheid enz. Ook deze diensten zijn altijd beschikbaar. Deze soort mensen gaan trouwens ook mee op uitzending.
Ook kwam er iemand aan het woord die iets vertelde over de postzaken.

Er werd verteld hoe er post verstuurd moet worden, hoe de procedure is bij defensie, hoe lang de post onderweg is, wat je niet mag opsturen en wat er op het pakje allemaal moet staan en natuurlijk niet te vergeten het gewicht: niet zwaarder dan 2 KG.! En het is heel belangrijk dat de militair ook brieven of kaarten ontvangt. Is veel tastbaarder dan e-mail. Lees hier alle informatie over veldpost.

Tevens heeft er iemand gesproken over het situatiecentrum, daar kan ik kort over zijn, alles wat je wil weten of door geven aan een militair over alle soorten zaken kun je het sitcen ten alle tijden voor bellen en kunnen hun ook de juiste hulp inschakelen, zie ook het telefoonnummer op de hompage.

Na de lunch zijn we weer teruggegaan naar de grote filmzaal. Daar richtte de compagnie commandant van de Alfa Koningscompagnie het woord tot het thuisfrontpubliek. Onze CC, die onlangs twee weken heeft voorverkend in Deh Rawod, had een presentatie over het gebied waar wij naar toe gaan: “Deh Rawod”.
Hij liet veel foto’s zien van het gebied, ons kamp en de werkplekken.

Tevens liet de CC weten achter deze club te staan en dat we er helemaal klaar voor zijn. Een definitieve datum van vertrek kon de CC nog niet geven maar die volgt spoedig. Wel weten we dat we al vroeg naar de OK moeten komen van daaruit naar Eindhoven waar we aldaar op het vliegtuig gaan stappen en naar onze tussenstop vliegen om te aclimatiseren.
Van daaruit gaan we door vliegen naar KAF ( Kandahar Air Field ) en dan uiteindelijk naar Deh Rawod.

Uiteindelijk werden we bedankt en konden alle relaties weer huiswaarts.


 

Posted by on 9 juni 2008 in Afghanistan, Defensie, Kazerne, Missies

Leave a comment

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *