RSS

Straat kinderen blij maken

februari 01

Gisteren hebben we een patrouille uitgevoerd door ons gebied op plaatsen waar we nog niet geweest waren.
We hebben nog wat voetballen en schoolspullen mee genomen om uit te delen en zijn op pad gegaan.
Op de eerste plek waar we stopte bij een brug waren we inderdaad nog niet geweest daar waren al een paar kinderen aan het spelen en als wij verschijnen dan komen ze gelijk op ons af rennen.
Wez heeft toen een voetbal weg getrapt en als gekken rennen ze er achter aan, toen hebben we wat schoolspullen uitgedeeld.
Een van die mannen die er bij kwam staan zei nog dat er hier weinig gebeurd is een vredige omgeving, en zo zag het er ook wel uit.
Hij zei dat we altijd welkom zijn om thee te komen drinken, we hebben deze man bedankt en onze patrouille vervolgt.
Toen kwamen we in een klein dorpje aan, best gezellig volgens mij een vissers dorpje, daar hebben we weer wat spul uitgedeelt.
Die jongetjes pakken wat van je aan rennen naar huis en komen weer terug om weer wat te krijgen ze mogen dankbaar zijn dat ze wat krijgen.
Toen moesten we over een bruggetje heen van rijplaten gelegd op bootjes wat je vaak ziet in zulke landen, dus wij erover maar halverwege hebben ze een frame gebouwd waar we onderdoor moeten ik en Tim moesten als boordschutters helemaal door de knieen om niet tegen die stang aan te komen.
Maar we zijn er weer overheen gekomen vooral het laatste stuk lagen allemaal balken bij gebrek aan rijplaten.
We hebben onze weg vervolgd naar waar we nog niet geweest waren en bij een dorpje zijn we halt gehouden om weer wat uit te delen eerst weer schoolspullen en toen de voetbal iedereen als gekken achter die bal aan zelfs de slippers bleven achter, rennen rennen als of hun leven er van af hing, zelfs een jonge man met een baby van rond een jaar schatte, hij rende door de berm naar de bal toe, maar die vent vond dat ie te veel ballast bij zich had en gooide gewoon zijn kind op de grond om nog sneller naar de bal te gaan.
Is allemaal maar een raar volk die irakezen, zo brutaal zijn de jongetjes om die schoolspullen te krijgen en zo mooi is het om die spullen aan de meisjes te geven die daar veel dankbaarder voor zijn, en dat is veel mooier om dan iets te geven.
Het weer was ook vreemd er hingen al wat donkere wolken in de lucht en af en toe een drup tussen de zonne stralen heen maar het begon opeens ook hard te waaien en al dat zand weer in de ogen vreselijk.
Toen met een omweg terug naar de stad waarbij we door de stad weer terug verplaatsend naar de base.
In de stad waren nog steeds blokkades en versperringen van de verkiezingen maar de meeste mensen waren weer op straat en de kinderen ook om lekker te spelen.
Toen we op de base waren zouden we de rest van de dag vrij hebben, maar de C-groep zou de C-groep niet zijn als we toch weer geretaskt werden.
We moesten naar Al Kidhr om de MB’s af te spuiten want dat was toch wel nodig.
Dus wij richting Al Kidhr vol gas lekker tegen de wind in.
Al daar eerst op de base gekeken maar die spuit plaats was kapot, dus wij de base weer af en richting Al Kidhr stad gereden, daar stonden onze collega’s van de B-groep er werd gezegt dat we terug konden omdat ze gingen sluiten. Onze sergeant dacht daar heel anders over en bood het dubbele bedrag en wij konden dus ook gewoon laten afspuiten. Eigenlijk werken die lui heel goed voor maar 6 euro maken ze twee MB’s helemaal schoon met de hogedruk spuit, in Nederland ben je voor een auto nog meer kwijt en is het nog niet eens goed gedaan.
Daarna zijn we nog even door Al Kidhr heen gereden, zo snel als dat we er in reden waren we er ook weer uit.
Niet veel bijzonder dus maar weer terug naar onze base Camp Smitty.
Nu lekker met de wind mee lekker met 130 terug racen heerlijk.
Daar na de gebruikelijke onderhoud aan de spullen konden we eindelijk vrij zijn en eten.

 

Posted by on 1 februari 2005 in Defensie, Iraq

Leave a comment

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *