RSS

Ondersteuning Iraakse Politie

februari 07

Gisteren van de wacht afgekomen en snel gaan slapen want we moeten om 12:30 de patria beladen om naar de ING te gaan en daar een joint optreden met de ING lui.
Dit keer stond in teken van een voetpatrouille van af de ING door de wijk die er vlak bij ligt zo met een omweg weer terug naar de ING dat alles in een uurtje of zo.
Het lopen ging goed we hadden alles om en bij behalve onze grabbag die bleef achter in de patria.
Alleen wat extra mee ging was de radio voor de groepscommandant en de CLS tas voor Rob.
We hebben gekozen om scherf te lopen ten op zichte van een boxformatie, want als je contact krijgt kun je gelijk vuur uitbrengen en bij de boxformatie niet.
Het lopen ging goed en na een tijdje gingen de vier ING lui voor lopen, heel goed want als wij contact krijgen staan hun op kop hebben wij teminste dekking.
Deze ING lui moeten nog wel wat aanpassen maar het ziet er goed uit.
Op paar plaatsen in de wijk hebben we halt gehouden en de groepscommandant ging een praatje aan met de lokals. Wij staan daar op onze plekken onze sectors in de gaten te houden en wederom krioelt het weer van de kinderen, he mister.
Het was lekker weer en dat maakte het ook nog eens tot een goed resultaat.
Nadat de grpc klaar was gingen we weer voorwaarts terug naar de ING gewoon oversteken op een druk kruispunt en al het verkeer stoppen en toeteren.
Nou even geevalueerd en instijgen en met een omweg terug naar de base.
We haden s’avonds weer post en konden vroeg gaan slapen en ook uitslapen zelfs.
Vandaag gaan we met heel onze C-grp sporten en al vast onze grps mat. checken en wat we niet gebruiken kan weer terug ingeleverd worden. Nou later weer meer

 

Posted by on 7 februari 2005 in Defensie, Iraq

Leave a comment

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *