RSS

Voorbereiden verkiezingen

januari 26

Tot nu toe is er nog niet veel gebeurt hier allemaal de standaard dingen die voor ons niet zo boeiend meer zijn.
Wel heeft het 2 dagen achter elkaar geregend en stonden straten in As samawa behoorlijk blank, de lokals vinden het dan prachtig dat wij Nederlanders in een open MB daar rond rijden.
We hebben ook een paar lokals uit het water getrokken met hun voertuig en dat waarderen ze ook wel.
We hebben ook weer de ING aan gedaan en weer naar nieuwe films gekeken ik moest weer op het dak in de OP waarnemen op de Steensma brug samen met Joost, het zicht was wat minder omdat er een behoorlijke laag stof over de stad trok een soort zand storm maar zo hard waaide het niet.
We gingen terug met de patria naar de base waar bij we onder weg de lokals hebben gepest, ik had de plenspomp aan gezet, is een pomp die alle vloeistoffen in het motorcompartiment eruitpompt langs de zijkant zo op straat,. Dus elke keer waneer er iemand dicht langs de patria liep of stond zette ik die pomp aan waardoor er een dikke straal vloeistof op of rond de lokals kwam.
Is best wel eens leuk om zo eens te kunnen lachen vooral Rob zag het gebeuren en kwam niet meer bij.
Daarna zijn we een patrouille gaan rijden met de luitenant erbij om lokaties te vinden om de buiten ring te kunnen beveiligen tijdens de verkiezingen.
Deze plekken werden onderzocht en vast gelegd op foto om zo goede lokaties te krijgen.
S’middags zijn we weer op patrouille geweest en zijn we ook maar twee keer vast komen te zitten in de drek, want onze chauffeur zit met zijn gedachten vaak thuis bij zijn vriendin die binnen kort moet gaan bevallen, helaas kan hij niet weg ivm de toestant hier alhoewel hij wel had geregeld dat hij weg kon maar helaas zit het wel eens tegen.
maar we zijn er weer heel doorheen gekomen.
Ik heb onze sergeant beveiligt toen we bij een belangrijk persoon binnen gingen is wel appart hoe dat is, moest alles noteren waar hij het over heeft om dat later te gebruiken in zijn patrouille rapport.
Was meer een sociaal gesprek dan echt info te krijgen maar je komt wel dingen te weten wat er in de buurt speelt wat ze gaan doen met de verkiezingen hoe ze naar ons kijken en wat ze van plan zijn in de toekomst.
We kregen uiteraard weer thee gezet met water uit de eufraat, lekker!!.
Later kregen we ook nog koffie en dat is wel appart ander kopje waar ze trouwens allemaal uit drinken klein bodempje koffie is een appare smaak maar wel lekker anders maar die vent bleef maar inschenken en ik kreeg er behoorlijk genoeg van, bleek dat je met het kopje heen en weer moet bewegen dat als teken ik heb genoeg.
Na deze info keerden we weer terug naar de base om ons voor te bereiden voor de wacht en corvee diensten maar gelukkig gingen de wacht diensten niet door ivm de verkiezingen worden wij als infanterie groep vrij gehouden voor als er dingen gebeuren.
Nou dat was het wel weer even hoor.

 

Posted by on 26 januari 2005 in Defensie, Iraq

Leave a comment

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *